21 Mart 2013 Perşembe

Portakal Bardak Altlığı..

 Elişi konusunda bu hafta patlama yaşadım :) Ama bunlar son olacak artık sanırım. Artık bahar temizliği zamanı, doğum günümüze de bir hafta kaldı. Annem, teyzem ve yengem de ziyarete gelecekler onlarla da gezi planlarım var. Karpuz cüzdan ve portakal bardak altlığı her biri bir akşamda biten pratik işlerden

Hemen işyerimdeki masamda yerini aldı :)

20 Mart 2013 Çarşamba

Transformers Aplikeli Sweat..

Diğer dikiş makinemde bir türlü penye dikmeyi başaramadığım için penyelerden gözüm korkmuştu. Geçen kumaşçıda sarı penyeyi görünce Ya Allah Bismillah diyerek bir cesaretle aldım. Yaka ve kol manşetleri için de elastiki bir penye aldım.
Modelin kalıbı Ottobre dergisinden. Dergiyi nereden buldun diyecek olursanız şuradan indirdim. Yalnız tek bir pafta için 16 adet A4 sayfayı birleştirmek açıkçası zor oldu. Hemde bazı sayfalar diğerleriyle orantısızdı. Ama benim sabrım yeter diyorsanız Ottobre dergisi mükemmel bir dergi ve Burda Dergisinden daha iyi olduğunu düşünüyorum kalıp anlamında. Benim kalıp için bu kadar çırpındığımı gören Zerrin "Bir swetşörtünden kalıp çıkarsaydın ya" dedi ama ne bileyim kalıp çıkarıp kesmek alışkanlık olmuş herhalde :)

Bu swetşörtü giydikten sonra uçmak, kaçmak, tırmanmak kaçınılmaz oluyor.
Aplikeyi kullanmak isteyen olursa diye işte kalıbı. Ben keçeden kestim diktim ama eğer çift taraflı tela varsa kumaş aplike daha iyi olur kanaatindeyim.




18 Mart 2013 Pazartesi

Kelebekli Çanta..

Kelebekli kumaşı ilk gördüğümde bundan güzel çanta olur diye düşündüm. Daha önceden aynı şekilde divitin kumaştan bir çanta dikmişti. Çok severek kullanıyorum ve görenler de çok beğeniyor. Bunu da annem için diktim.
Ağız kısmı..
Sarı penye kumaşla da astarladım. Kumaşın kendisi de kalın jarse kumaş. Yalnız dikerken tok dursun diye iki kat kapitone kumaş kullandım. İki kat kullanmamalıymışım. Dikişi çok zor oldu.
Sahibinin gelmesini beklemede artık :)


13 Mart 2013 Çarşamba

Karpuz Cüzdan ve Yapım Aşamaları..

 
Bazen hafızam uzun süre önce görmüş olduğum şeyleri kaydediyor ve sürekli aklımda boş bir zamanımda yapmak üzere bekletiyor :) Karpuz cüzdan da onlardan biri. Bu sıralar ne kadar istesem de makine başına oturmaya ne vaktim ne çocuklar ne de sabrım yetmediğinden akşamları en azından oturduğum yerden yapabileceğim işlerle ilgileniyorum. Bir akşamda ördüm, eğer fermuarım olsaydı hemen bitecekti ama fermuar alma olayı işin içine girince 2. güne sarktı.
3 Renk ip kullandım. Evde merserize iplerim vardı. Parlak parlak hoş duruyorlar bu tarz işlerde. Daha önceden de kırlent örmüştüm. Önce istediğimiz büyüklükte bir daire örüyoruz. Eğer düz, kasmadan bir daire nasıl örülür merak eden varsa yazıya eklerim. Ama çoğumuz çocukuluğumuzdan beri bu çeyiz işlerinden dolayı tığlarla epey haşır neşiriz. :)
Sonra keçeden kestiğim çekirdekleri kumaş yapıştırıcısıyla yapıştırdım. Kumaş yapıştırıcısı yoksa dikebilirsiniz.
Sonra fermuarımızı dikiyoruz. Tam da bu işlem esnasında yazar gece fotoğraf çekmeme ilkesini yıkarak sadece herkes faydalansın düşüncesiyle fermuar dikme aşamasını atlamamak için flaşlı fotoğraf çekmiştir :)
İşte tam bu şekilde oluyor :)
Sonrada paracıklarımızı içine dolduruyoruz :)

7 Mart 2013 Perşembe

English Home'a Nispet 2. Mutfak Havlusu :)

Hala yapan var mı bilemiyorum ama bizim zamanımızda dantel havlu kenarı çeyizde olmazsa olmazdı. Hatta ben uzun süre havlular eskimesine rağmen yani havlu almamıştım şimdi onlara dantel öremem diye :) Baktım ki dantel örmeye zamanım olmuyor zaten, hazır satılan Fransız danteli yada organze dantellerle süslüyorum artık havlularımı.
Havlu krem renginde olduğu için krem dantel ve kahve kurdele kullandım.
Bu da önceden süslediğim havlum. Daha fazla fotoğraf içi bu yazıya ışınlanabilir ya da facebook sayfamdan bununla birlikte diğer fotoğraflara da bakabilirsiniz.

4 Mart 2013 Pazartesi

Pembe Beyaz Kalpli Masa Örtüsü..

 Dün akşam bir hevesle oturup masa örtüsünü önceden diktiğim takımın runnerını da dikip takımı tamamladım. Pınar'ın doğum günü yaklaşıyor artık yavaş yavaş hazırlıklarımı tamamlıyorum. Pembe-beyaz temalı bir doğum günü planlıyorum.
 Kalpleri aplike etmek için kalp şeklinin altına aynı boyutta önce çift taraflı tela kesiyorum ve hem kalplere hem alttaki kumaşa ütüyle yapıştırıyorum. Bu yöntemi öğrettiği içinde sevgili Zerrin'e teşekkürlerimi bir borç bilirim. Böylece aplike yaparken hem kumaşımız kaymıyor hemde daha tok bir görüntü ortaya çıkıyor.
 Çok belli olmasa da süs dikişlerini de kalpli kalpli yaptım.
 Tersten biraz daha belli oluyor sanki..
 Masa örtüsünün de kenarına dantel geçtim. Çok şık durdu.
Hazırlıklarımızı yavaş yavaş tamamlıyoruz..