24 Eylül 2014 Çarşamba

Artan Kumaşlardan Neler Yapıyorum Bölüm 2

 Evdeki artan kumaşları değerlendirmeye devam ediyorum. Bez çantaları dikmek hem kolay hem eğlenceli olduğu için epey bir çalışma yaptım. Uzun kuyruklu kedi benim fikrimdi. Kalıbı aşağıda. Biraz büyüttüm yalnız kediyi ben iki parmak kadar genişleterek kestim asıl kalıptan.
 Dün akşam fırından çıkan taze çantam. Meraklı Kediler :) Kalıbı aşağıda yine.

 Kalan minnak bir parça kurbağalı kumaş vardı onu da böyle değerlendirdim :)
 Direkt çıktı alabilirsiniz yada benim yaptığım gibi kalıbı kesip parçaları birleştirebilirsiniz.
 Mandal sepeti; diktiğim etekten artan kumaştan. Epeydir mandal sepet ihtiyacı vardı sürekli erteliyordum dikerim diye. Hafta sonu bir boşluk bulduğumda diktim :) Vişne rengi kumaştan pili yaptım el sokacak yerine.
 Cup Cat çanta instagram da şenay aker de gördüğüm ve bayıldığım bir çalışmaydı. Minik değişiklik yapıp diktim. Gözleri sallanan balıkta :) Bunu direkt çizip kestiğim için kalıp veremiyorum maalesef.



Yapmak isteyenlere kolaylıklar :)

15 Eylül 2014 Pazartesi

Pınar'a Son Dikilenler (Yaz Bitmeden Yayınlayayım Dedim De :)



Dikileli aylar olup ta bir türlü yayınlanmaya fırsat bulunamayan dikişlere ithaf edilmiş bir yazı olsun bu da :) Daha önce diktiğim tulumu çok sevdiğim için aynısından bir tane de çizgili penyeden dikmiştim.E biz daha öncekini hatırlamıyoruz derseniz buraya tık tık
Peki bu hatun bu yaz bunu giydi mi derseniz: hayır... Güç bela aylar sonra fotoğraf çekmek için ikna ettiğim zaman giydi sadece. Demek ki benim kadar sevmemiş :) Neyse inşallah seneye giyer :)

 Bahçivan pantolon yine önceden severek diktiklerimden önceki nasıldı derseniz bu yazıya tık tık 
İnşallah sonbaharda giyilecek. Otobüslü kumaştan üst kısmı komple astarlandı.

Yanlış fotoğraf kombinasyonu olmuş idare ediverin artık :) Bahçivan pantolonun alt kalıbıyla diktiğim pantolon. Çok kullanışlı bir kalıpmış.

 Bu aslında bana dikilen bir tunikti. Balıkesir'den aldığım kumaşı Düztepe'de meşhur parçacıda diktirmiştim ama boyu çok uzundu. Amaaaan kim tamir edecek şimdi bunu dedim komple doğrayıp Pınar'a elbise yaptım.
 Kumaşı çok manyak güzeldi ama 2 metrelik bir parçaydı maalesef devamı yoktu.
Herkese mutlu tatlı haftalar:)

10 Eylül 2014 Çarşamba

Artan Kumaşlarla Neler Yapıyorum (Kalıplarıyla Beraber) Bölüm 1

Kumaş almak benim gibi bir çok dikişseverin neredeyse terapi gibi gördüğü bir iş :) Kumaşlar projeye dönüşünce hele de başarılı olunca değmeyin keyfimize. Peki ya artan kumaşlar? Atmaya kıyamadığımız kumaşlar artık dolaplara sığmaz olunca değerlendirmeye başlamanın zamanı gelmiş oluyor. Bez çanta dikmek en pratik yolu. Üzerine de sevdiğiniz aplikelerden yapınca krem dö la krem :)

 Sevimli kedilerimiz facebook'taki keçe kalıp grubumuzda neredeyse ortak çalışmamız oldu. Hepimiz çeşitli boyutlarda yaptık. Puantiyeli kumaş bir metreydi ve  Pınar'a elbise dikmiştim. artanını atamadım. Şirin bir uyku arkadaşı oldu. Yıldızlı kumaş itiraf edeyim artık değildi ama iyi bir uyku arkadaşı için yıldızlıdan daha iyi bir seçim olamazdı :)
Kalıbı da bu..
 Kumaş puantiyeli olunca atılmıyor atılamıyor :) Bir bez çanta da son kumaş parçasından çıktı.
Kedi aplikesini kullanmak isteyen böyle buyursun..
 Otobüslü kumaştan Ahmet'e pijama altı dikmiştim. Kalanı tabii ki atılamadı tabletini taşıması için mini bir bez çanta dikildi.
 Araba aplikesi için bu sayfaya bir tık tık
 Kalan kumaşı birbirine ekledim ve arkasına da şarj cihazını koyması için bir cep diktim. Önce geçenlerde Bim'e gelen kuş gözü ve çıt çıt basma makinesini kullandım. Ama daha kullanmayı bilemiyormuşum demek ki kumaşı yırtınca üzerine amerikan fermuarı denilen cırt banttan yapıştırdım. Çok daha kullanışlı oldu kanımca.
Yapmak isteyen herkese kolaylıklar diliyorum. Bütün projeler akşam oturduğunuzda 1-2 saat içerisinde bitecek türden.

2 Eylül 2014 Salı

Tembel Blogger Geri Döndü :)


Tam üç ay olmuş yazmayalı. Bu zaman zarfında işyerinde işlerin çok yoğun olması ve Ramazan ayının aynı yoğunluk, yoruculuk ve sıcaklıkta geçmesi; hemen ardında da gelen 3 haftalık tatil ister istemez dikiş işlerimi de yavaşlattı. Tamamen boş durmadım ara sıra yaptıklarımı instagrama yükledim ama epeyce hız kaybına uğradım :) Ayrıca tatil sonrasında buralar o kadar sıcak oldu ki uyku uyumak bile mümkün olmuyor bazen. İstanbul tarafları çok sıcak olunca hemen haberlerde çıkıyor ama buraların sıcak olması çok normalmiş karşılanıyor :) Geçen arabanın derecesi 47 gösteriyordu diyeyim siz anlayın :)

 Neyse efendim dikişlere geçeyim :) Tuniğin kalıbı Burda'dan ama not almamışım hangi sayı diye. Severek diktim ama diktikten sonra çok bol, çuval gibi geldi. Sadece fotoğraf çekilmek için giydim bir daha giymedim.

Eteğim klasik kloş etek. Yalnız kumaş çok kalın olduğu için yanlardan biraz daraltma yaptım.Bol paylaşımlı günlerde buluşmak üzere. O güzel yorumlarınızı bekliyorum :)