2 Haziran 2011 Perşembe

Bebek Şekerlerim ve Lohusa Şerbeti Bardaklarım..

 Bebek şekerlerinde badem şekeri yerine lavanta daha iyi oluyor sanırım. Hem yiyemedikten sonra onları öyle tüllere sarılı durmasının ne anlamı var :)
 50 tane kadar hazırladım. Gurbet kuşu olduğumuz için gelenimiz gidenimiz pek olmadı zaten. Bir kısmı hala duruyor. Annem güzel bir süslü oyuncak bebek beşiği getirmişti bunları koymak için. Ben burada fiyatlarına şüpheyle yaklaştığım için tülleri ve bibloları da o Eminönü'nden alıp yolladı bana. Ben evde hazırladım.
 Lohusa şerbetleri içinde taaaa fi tarinden kalma kristal kadehleri süsledim. Bardakların yıkama mecburiyetinden dolayı takılıp çıkarılan birşey olması gerekti. Bu yüzden kalın lastik kullandım.
Kadehlere grip çıkabilecek esneklikte bolluğunu ayaladıkta sonra silikonla yapıştırarak halka haline getirdim. Üzerine yine silikonla ve sırasıyla büzgülü kurdele, boncuklu şerit yapıştırdım. En son organze kurdelde bir fiyonk ve birde kelebek yapıştırdım ve tamamlandı. Yapmak isteyenlere bir fikir olabilir. İşiniz bitinc de bardaklarınız rahatlıkla eski hallerinde kullanabilirsiniz.
Bu arada şunu da demeden geçemeyeceğim. 10 kilo fazlam var ve normal olarak hiçbir kıyafetime sığamıyorum. Süt azlığı problemim olduğu içinde rejim yapamıyorum. Basen eritecek tavsiyelere açığım :))

23 yorum:

  1. çok cici olmuş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. güzel olmuş canım bardak fikri süper bence,anne adaylarına duyrulur..

    YanıtlaSil
  3. Hazırlıklar çok güzel olmuş:)
    Basen konusuna gelince, "kelin ilacı olsa" diyeceğim:))

    YanıtlaSil
  4. bardaklarına bayıldım. Gelenler mest olmuştur eminim:))

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuşlar. Maaşallah.
    Kilo konusuna gelince Nasreddin hoca misali bana güvenme :))) Kelin ilacı olsa başına sürecek

    YanıtlaSil
  6. çooookkk güzeller çok.
    ellerine sağlık canım benim.
    hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  7. memlekete gidince dağıtırsın şekerleri canın hiç sıkılmasın...Hayırlı kandiller.Elifi öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel bir fikir bardaklar için olan.gurbet kuşu olmasan da artık eskisi gibi insanlar bebekmiş,doğummuş,ölümmüş hiç umursamıyorlar malesef:(

    YanıtlaSil
  9. çok şirin olmuş
    eline, yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. baharcım ne kadar güzeller... her ayrıntısı harika:)

    basen eritme ile bi formule rastlarsan beni bul canım:))
    çekebiliyorsan mutlaka mekik çek ben çekemediğim için az biraz göbeğim kaldı:(( kız bebek basen genişletiyo sanırım:))

    YanıtlaSil
  11. çok cici olmuşşş..

    Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yagmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  12. Kuzumm çok cici olmuşlar ellerine sağlık.Basen benimde problem yaa bu fikirlere bende kulak kabartıyım :)
    Sevgilerimle
    SLN

    YanıtlaSil
  13. ellerıne sağlık.ben 70 tane hazırlamıştım yetmedı...
    bol bol sütün olur ınşllah emzırırsen çok çabuk kılo verırsın bence önce bebeğını büyüt sonra kılolarla baş edersın...bulgur pılavı çok süt yapıyormuş bılmıyorum bılırmısın.bı dene...

    YanıtlaSil
  14. Bahar'cım bu orjinal fikirler için teşekkürler,doktor benimkini de kıza benzetti,artık senden kopya çekerim biraz:))ben 20.haftadayım 5 kilo aldım bile:((sonrasını düşünemiyorum...

    YanıtlaSil
  15. AMAN NİNEM NASIL GÜZEL OLMUŞLAR.KİLOLAR GİDER SEN ÜZME KENDİNİ.İKİ ÇOCUKLA KALMAZ,HELE SICAKLARDA YİYEMEZSİN UÇAR HEPSİ.İYİ OLUN DA

    YanıtlaSil
  16. Harika olmuşlar, ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  17. Öncelikle Allah analı babalı sağlıkla büyütsün canım.Lavantalı keseler çok güzel bir fikir ve bardaklarda çok şık olmuş..Ellerine sağlık olsun..Basen konusunda Neşe abla haklı iki çocuk onları kolayca eritecektir kendine biraz daha zaman ver.Allah başka sorun vermesin canım..Süt olsun diye bana reçel, helva,meyve suyu falan önermişlerdi ama hiç birini uygulamadım.Canım istediğinde az miktarda yedim o kadar .Kurutulmuş meyveler özellikle dut çok süper süt yapıyor bebişede yarıyor..nane ve ıhlamur çayını çok içtim salatayı bol tüketiyordum.Kızım 6 aylıkken tüm fazla kilolarımdan kurtuldum.Şimdi kızım ben onu emzirirken ne yiyip içtiysem onları ayıla bayıla yiyip içiyor:)) Ayy çok uzattım canım eski günlerim geldi aklıma kusura bakma nacizane fikrimi yazayım dedim belki sanada fikir olur..hayırlı geceler..

    YanıtlaSil
  18. Canım ben yorum bıraktım. mı? a bırakmadımsa çok ayıp? yada sen mi yoğunluktan onaylayamadın. Olsun birdaha yazdım. Bayıldım hazırlıklarına kilon içinde şu an dert etme bence şimdi sen ve bebişin. Sonra halledersin bunları. Bence hiç sıkmakendini? 2 çocuk annesi olunca farketmeden gider onlar. :)

    YanıtlaSil
  19. çok güzel olmuş, tez zamanda kilolarında verip sağlıkla bebişini büyütürsün inş.

    YanıtlaSil
  20. Yazı yazamasamda sizi takipten geri kalmam diyorsun :) Canımsın. Beni blog alemine katan sen oldun anlatmıştım. Mesaına ayrıca teşekkür etmek istedim. Beni çok mutlu ettin. Çok ama çok sağol. Bebişinide benim yerime birkez öper misin?

    YanıtlaSil
  21. bende aynen Daldan dala konarım, aklıma geleni yaparım :)
    adaş olmamızdan olabilirmi acaba:)

    YanıtlaSil
  22. süper olmuşlar.. ellerine sağlık. bu kristallerden bende de var.. nostaljik görünüyorlar... çok seviyorum ben bu kristalleri...bardak süsleri de süper olmuş.. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  23. merhabalar baharcım,istatistiklerimden gördüm bana uğramışsın sağol ama 2 satır yazmamışsın özledim seni...minik kızın oğluşun nasıllar?hayat nasıl gidiyor?2 çocuklu olmak zor değil mi? ama sen hepsinin üstesinden gelirsin,sevgiler...........

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk