30 Haziran 2010 Çarşamba

Ne İşler Karıştırıyorum Öyle....

Aslında yazıya yazacak bir başlık bulamadım ve ortaya karışık bir yazı yazdığım için başlık bu olsun dedim :))
Önce buradaki tunikten artan kumaşla bir pijama ve lastik toka diktim. Harika oldu valla çok sevdim. Böylece 4,5 tl ve değeri paha biçilemeyen emek karşılığında bir tunik ve bir pijamam oldu :)
Pijamanın modeli 2009/11 Burda dergisinden.
Önlüğümde bonesiyle birlikte tamamlanıp dün Bartın'a doğru yola çıktı. Umarım beğenilir :) İlk defa talep doğrultusunda iş yaptığım için çok heyecanlıyım. Gülcan- Hüseyin çiftine ömür boyu mutluluklar :)
Sıradaki işimiz 2010-05 Burda dergisinden bir elbise modeli. İlk defa bu kadar detay çalışacağım. İnşallah alnımın akıyla çıkarım bunun içinden. Çok detaylı olduğu için biraz uzun sürebilir, cepler , polo yaka vs...
Zaten sadece akşamları ve Ahmet Kaan uyuduktan sonra çalışmaya dikkat ediyorum, ya da onun uykuya yakın saatlerinde. Hemen dikişe girişirsem onunda canı sıkılıyor çünkü kendi kendini oyalamayı bilmeyen bir çocuk Ahmet. Bazen çok hevesim varsa onun eline de bir parça verip iplikleri falan temizlettiriyorum ya da kalıpları kestiriyorum hoşuna gidiyor. Hem çalışıp hem bu kadar işi nasıl yaptığımı merak ediyorlar bazen. Çok geç yatabilen biri de değilim çünkü. Çok nadirdir 12'yi gördüğüm. Uyku problemimde (aman nazar değmesin) yok şu sıralar. Öğle yemeğine gelince bazen yerleri falan silerim yada kalıp çıkaracaksam onunla uğraşırım. Evi sabah çıkmadan ve akşam yatmadan mutlaka toplarım. Öyle olunca dikiş için ortalama 1 saat bir vaktim kalıyor hergün olmasada. Neyse, hepinize mutlu günler :))

25 yorum:

  1. Karştır Baharım karıştıırr kim tutar seni ;)) önlüğün çok cici olmuş ellerine sağlık alan kişide iyi günlerde kullansın inşallah.Sevgiler SLN

    YanıtlaSil
  2. Ben yokken ne güzel $eyler yapmi$sin sen öyle! =)
    Hele önlügün cok cici..ellerine saglik canim benim.:)

    YanıtlaSil
  3. Bi koşu geldim valla nefesim kesildi inanmassın bugün bir de faranjit olmuşum :(
    çok güzel şeyler dikiyorsun ben de dikiş makinesi araştırmıştım ama kaldı ne yazık ki sen ne kullanıyorsun acaba?tavsiye edermisin

    YanıtlaSil
  4. oy baharımmm sen hiç korkma uzun da sürse sen bu işi de alnının akı ile çıkarsın bu iştende pijama pantolonun da çok güzel olmuş.. tuniğinde giyip çıkabilirsin bence çok rahat yazlık bir kıyafet olmuş.. o modelden benimde vardı beline kemer takmıştım nerdeyse bütün yaz çıkarmamıştım üzerimden okul yıllarıydı o zaman ahhh ahh... yıllar öncesine gittim :)) ama hemen geri geliyorum.. :))) güzellikler seninle olsun.. burada gök gürlüyor gene ben de korkuyorum ayyyyyyyyyyyy annneee...

    YanıtlaSil
  5. Önlük çok ama çok güzel olmuş ellerine sağlık.Taze gelinler için harika bir hediye...

    YanıtlaSil
  6. Bahaaaar,canııım yine döktürmüşsün.Ön
    lük çok şirin olmuş.Yeni dikeceğin elbiseye gelince,merak ettim daha evvel kursa gittin mi?Çünkü bu biraz daha ayrıntılı bir çalışma .Öptüm hoşcakal.

    YanıtlaSil
  7. enerjine hayranım canım. maşallah sana ;D

    YanıtlaSil
  8. çalışınca zor oluyor hobi edinmek ama bir o kadar da dinlendirici. Ben de yıllarca iş hayatının içindeydim kendime ayırdığım saatler 23'den sonraya kalıyordu ancak. Kolaylıklar sana , sevgiler

    YanıtlaSil
  9. canlarım ciğerlerim öncelikle cümleten hepinize teşekkürler:))

    Beyaz kelebek, valla bi tutan yok ama eşim çok karışmaya başladı son zamanlar.. hımm bi çözüm bulmalı :))

    birsen, hoşgeldin canım benim, tatil umarım süper geçmiştir.

    uzmanamatör, geçmiş olsun canım :) hemen geleceğini tahmin ettim zaten ama koşup terleme bak faranjitte olmuşsun :) makinam singer alt modellerden biri zaten düz dikse yeter bana pikoyla işim olmaz :) ben memnunum tavsiye ederim.

    tiryaki, kız nerede kaldın bak kaçıncı yorum olmuş sen gelene kadar :) canım ben makinamı alalı 4 sene oldu ama düz iplik denen şeyin ne olduğunu daha yeni öğrendim, tamamen cahilim yani kara düzen gidiyorum. Deneme yanılmayla öğrenebildiğim kadarını öğrendim işte. bence sende başla kıza dik önce , hatası olsa da giyiyorlar :)) sen yaparsın inanıyorum sana :))

    çelebim, bizde yanıyoruz burda çok sıcak buralar. canım benim buluşmanızı okuyunca kıskandım ama :))

    YanıtlaSil
  10. karabıdıkım, çok teşekkür ederim :))

    hasmelyaz, canım sağol. kursa gitme imkanım olmadı üniversitedeyken heves edip bir ara saz kursuna gitmiştim ama onun da buna faydası yok sanırım :)) bende biraz zorlanacağım galiba ama umarım başarırırım:))

    antigonem, bende sana hayranım canımmmmmmm:))

    ada ve deniz, ev hanımları bizi kıskanır biz ev hanımlarını :))işyerinin bahçesine lojmandaki ev hanımları hemen hemen hergün çay demleyip iniyorlar rahat rahat ohhh.. bizim neyimize özeniyorlar anlamıyorum :)

    YanıtlaSil
  11. canım ellerine sağlık , önlüğün boneside hoş olmuş sağlıkla kullansın sahibi.
    picama pantolonunun modeli çok rahat benimde kullandığım bir kalıptır bu
    üzerine spor torba cepte çalışabilirsin hiç zorluğu yok.

    senin çabaların ilk başladığım zamanları hatırlatıyor bana:)))) ama epeyce yol katediyor insan..
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  12. merhaba bahar
    yorumun için teşekkür ederim öncelikle...biraz tembel bir insan olduğum için bende blogunu takip etsem de yorum yazamıyorum...üşengeçlik başa bela...ama senin bu kadar çok işe yetişmenden ilham almalıyım galiba:)bence elbiseyi çok rahat dikebilirsin...bitirdikten sonra paylaşman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Bahar yorgun, başlığınızı görünce güzel bir karıştırma olduğunu anlamıştım.Siz bu konuda emin adımlarla ilerliyorsunuz palo yakalı elbiseyi de azimle çok güzel yapacaksınız eminim.Harikasınız.

    Sevgiyle kalın.....

    YanıtlaSil
  14. bu kadar kısa zamanda böyle güzel işleri sığdırman vede çalışıyor olmana yani bu enerjine hayranım
    eminim elbisende harika olacak
    ahmet kaanda ne yapsın tek çocuk sıkılır tabi bi kardeş yapsanıza ahmetim yanlız kalmasın

    YanıtlaSil
  15. gülllbahçesi1 Temmuz 2010 03:30

    sevgili baharcım yaptığınız tüm işleri hayranlıkla takip ediyorum ellerinize sağlık bende kendi çapımda dikiş dikiyorum kursa falan gitmedim bakarak ölcü alıp pıratik kesim yapıyorum ama son zamanlar sizin dikdiklerize bayıldım hepsini iyi günlerde giyinin artık bende blog actım sizlere yorum bırakabilmek için sevgiyle kal canım..

    YanıtlaSil
  16. örgüçantam, çok teşekkürler canım. daha cep dikmeye cesaret edemiyorum :)

    gülden, canım teşekkür ederim :) ara sıra bende de esiyor tembellik rüzgarları :)

    Belgin hanım, çok merci zarfi bayan :))

    sevim, canım harikasın sen :)) seni seviyorum muck

    gülbahçesi, aynı kafadanız demek :)) ama blogunu bulamıyorum link bırakır mısın

    YanıtlaSil
  17. pijama süper olmuş canımcım. Yeni tuniki çok merak ettim. günde 1 saatte bu kadar ürün çok iyi. Elin hızlı oldukça demek ki.

    YanıtlaSil
  18. Baharcım ellerine sağlık şekerim :D hepiciği de güzel olmuşlar. Senin elinden bi kaçan kurtulur canım oh ne güzel şeyler yapmışsın. Sevgiler ve kocamanından bir muck ...

    YanıtlaSil
  19. harika şeyler dikiyorsun imrendim:))
    eline sağlık.

    YanıtlaSil
  20. saniyem, evet speedy gonzales derler bana :) elim hızlıdır çok şükür zaten uyuşuk insanlara da tahammülüm yoktur :))

    silbelcim, al sana da benden kocaman bir mucccckkkkkssss, teşekkür ederim :)

    biryudumhobi, valla sende öyle harika şeyle örüyorsun ki imrenmek ne demek dibim düşüyor resmen :)) teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  21. Merhaba bahar hanim sizi uzun zamandir takip ediyorum. Dikişte yetenekten çok azim ve sabrın ne işler yaptırdığını sitenizde takip etmekteyim.Ben bilge kamile, 4 yıldır yemek bloğum var. Kendi el işi malzemelri ihtaiyaçlarımı karşılamaktan yola çıkıp,Eşimle birlikte kurduğumuz, dikiş, nakış ve el sanatları kitaplarından, el işi dergilerine, singer makas iğne vb. malzemelrden, ödemiş ipeği, şanzelize sate, çok çeşitli etamin kumaş iplik ve kasanaklarına kadar aradığınız herşeyi bulabileceğiniz sanal bir tuhafiye oluşturduk.Satış Sayfamız turkelisi.net, blog sayfam ise turkelisi.blogcu.com adreslerinde, inceyebilirsiniz. By antigone ye yaptığınız yorumda singer dikiş kitabını elde etmek istediğiniz okuyunca samimiyetimden emin olacağınız ümidiyle size bu mesajı yazmayı uygun buldum.Eğer bizi tercih ederseniz,çok memnun olurum. Ayrıca İstanbul'a geldiğiniz sizinle tanışmak ve görüşmek isterim. Baharda istanbula geldiğiniz de blog arkadaşlarınızla tanışmanız da bulunmak isterdim. İnşaAllah İstanbul'a geldiğinizde çay içebileceğiniz bir kapınızın daha olduğunu unutmazsınız.
    Eğer tercih etmezseniz, canınız sağolsun. Kendinize iyi bakın,sevgi ve selam ile, hayırlı cumalar.
    Bilge Kamile

    YanıtlaSil
  22. gülllbahçesi2 Temmuz 2010 22:59

    canımcım, güzel arkadaşım daha yeni actım blogumu bişey eklemedim doğrusu hiç fırsatım yok o gün bugündür.inşlh yarından sonra eklicem bu arada coştum bugün pantolonluk kumaş aldım hemde 4 tane ikisi siyah biri beyaz diğeri renkli keten çokk güzeller inşlh en kısa zamanda diker paylaşırım ayy daha aklımda elbiselik kumaş var aklım şimdi hep onda son zamanların modası elbise bugün fiyatını sordum pahallaı geldi iyicene inceledim çokk basit 2m.kumaş yeterli olur hemen alıp dikmek istiyorum baharcım çokk konuştum kusuruma bakma sevgiyle kal canım kardeşim.

    YanıtlaSil
  23. Baharcım merhabalar bazısı güzel bazısı kötü gelişmelerden dolayı bir süredir ne kendi blogumla ilgilenebildim ne dostlarımı ziyaret edebildim.. geçen bir ay içinde üç kere Gaziantep'e geldim ama sana haber verecek fırsatım maalesef olmadı.. Yaptığın güzellikleri yeni görme şansım oldu, sen harikasın, hepsi için teker teker ellerine sağlık diyorum canım, öpüyorum, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  24. yorum bırakan herkese çok teşekkür ederim.
    selmacığım umarım bütün gelişmeler iyi sonuçlanmıştır.

    YanıtlaSil
  25. kıskanma kuzum ağustosa az kaldıııı :))

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk