20 Ekim 2009 Salı

Bak bundan da kusur kalmadım....


Ne zamandır blog alemini gezer dururum motif makinasıyla yapılan işlere bakarım. Nedense bir türlü cesaret edip kendime alamamıştım. Geçen çarşıya çıktığımda yuvarlağından aldım. Satıcı inatla " abla kendin uğraşma bir bilenden öğren" dese de ben içimden" mühendis olmuşum bi motif makinasının kullanma kılavuzunu mu anlayamayacağım" diyerek ters ters baktım. Gerçekten de nasıl bir kullan(ama)ma kılavuzuysa hiçbirşey anlaşılmıyor karışık ne dediği belirsiz... Ama ben yılmadım inatla boza yapa doğrusuna ulaştım. Yapmayanlara buradan sesleniyorum; gerçekten öğrenince çabuk çabuk yapılıyor herkese tavsiye ederim. Ben bu hasta halimle akşam yemeğinden sonra oturup 6-7 tane yaptıysam biraz uğraşan biri birkaç günde bir şal bitirebilir.

Bu arada hemen hemen her blogta bir mimleme görüyorum. bende bekliyorum bakayım ne zaman sıra bana gelecek :))

11 yorum:

  1. canım geçmiş olsun hayırdır gripmisin
    bend hep merak ediyorum nasıl yapılıyor diye benimde aklımda öğrensem diye ama nasipp ne zamana bakalım
    ellerine sağlık canım
    azmin elinden ne kurtulurki

    YanıtlaSil
  2. baharcım simdi işin taktiklerini veriyorum sana. Eğer aynı ipten iki tane aldıysan daha süper. zira bir şal(üçgen ya da dikdörtgen) 1 den fazla ipten çıkıyor. 66 ya da 100 motif şeklinde değişiyor. iki ipten de ortalarındaki başlangıç ipleri bulursan 4 ip elde etmiş olacaksın. bir motifi ben 4 kez sarıyorum, böylelikle tek seferde halletmiş olacaksın.
    motifleri birleştirmeyi sona bırak, en kolay kısmı birleştirmesi. son durum nedir? eğer olmadıys ilgili video eklerin senin için. görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  3. hayatım ben seni mimlediiiimmm :)) hemde günler önce ama tabii benim elimin ayarı olmaması sebebiyle yazdıkça yazdığım için üstüne görmemişindir..hemen cevap bekliyorum hemennnnnn :)))

    bu arada ne güzel şey o motifler yahu vallahi bravo...

    YanıtlaSil
  4. BENCE HİÇ KUSUR KALMAYIN HEP ÖĞRENMEYE DEVAM.BEN BİLE BU YAŞLARDA SİZLERDEN NE GÜZEL ŞEYLER ÖĞRENİYORUM.ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş bravo,maharetli kadın...benim blogumdada ayrıntılı resimleri var...
    Mim dedin de en sonki mimi ben hazırladım tatesal mimi 3 ...Ve herkesi davet ettim...Ama özellikle buradan bir kere daha seni davet ediyorum...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. aylizciğim benim yakın dostların (yani kronik hastalıklarım) var. boyun düzleşmesi, bel fıtığı, eklem rahatsızlığı o yüzden ayrıca hasta olmama gerek kalmıyor :)) denemediysen mutlaka dene çok basitmiş.

    alisnurcuğum bu konuda dayanak noktam zaten sitende gördüğüm etol oldu , teşekkürler :))

    çatı katı'm teşekkürler hemen koşup geliyorum bloguna:))

    nineciğim sağolasın ben sana hayret ediyorum zaten maşallah ne azim biyolojik yaşı sizden daha küçük olan birçok insana taş çıkartacak kadar azimli ve gençsiniz:))

    tatesalcığım iltifatlar için teşekkürler :)) hemen koşuyorum bloguna seve seve cevaplayacağım mimi

    YanıtlaSil
  7. Canım güzel mühendisim;benim motif aparatıyla yaptığım motiflere bakmışsın,teşekkürler...
    Ben ipi iki kat yapıp 3 kere sarıyorum ve 6 tel oluyor...Orta kısmındaki çiçeğide ister 2 sar,ister 3...Ama benim ortasını birleştirme tekniğim farklı...İğneyle karşılıklı her çiçeğin arasını sıkıştırarak sarıyorum sonra herbir çiçeğin dibinden iğne ardı yaparak bitiriyorum....Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. hayatım eline sağlık bu motiflerden bir şal gördüm bayıldım angora kahve rengi yünden yapılmıştı yan yan bakmaktan gözüm şaşmıştı ama en sonunda anlamıştım bu makineyle yapıldığını:)
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  9. tatesalcığım sağolasın çok faydalandım gerçekten blogundan :))

    sevgili fikir işçisi arkadaşım gerçekten çok şık oluyor çok ta basit mutlaka dene :))

    YanıtlaSil
  10. baharcım demek istiyorum, blogunu uzun zamandır takip ediyordum ama ilk defa yazmaya karar verdim. bu örgü makinasını ben de yeni aldım. kullanamama kılavuzu tam bir facia:) kendimce yapmaya çalışıyorum, yalnız tek sorun göbekteki dilişleri muazzam yapamıyorum. o bölgeyle ilgili detaylı anlatım ve resim ekleyebilirsen, çok mutlu olurum:) kolay gelsin, başarılar...

    YanıtlaSil
  11. yasemincim şu adreste de anlatım var
    http://tatesal.blogspot.com/2009/02/motif-aparati-ile-motif-yapimi.html
    ama tam olarak neresini anlamadığını belirtirsen fotolayabilirim

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk