2 Şubat 2010 Salı

Yapraklı bere



Selamlar arkadaşlar... Bere modeli aradığımı söylemiştim model yollayanlar oldu çok teşekkürler hepinize. Bende bir kaç tane seçtim hatta 2 tanesini ördüm 3. ye başladım. Ahmet Kaan bronşit olunca yayınlayamadım. Bir de 8 mart Dünya kadınlar günü için hediyeleşme etkinliği planlıyordum ama nasıl yetiştireceğim bilmiyorum. Bu konuda da fikirlerinizi paylaşmanızı istiyorum. Hediyeleşmek çok güzel çok mutluluk verici oluyor. Geçen gün sevgili Birsen ve adaşım Bahar'dan çok güzel paketler aldım. Mutluluktan havalara uçtum resmen. O yüzden inşallah destek ve katılımlarınızla bu etkinliği yapmak istiyorum. Bu konuda da yorumlar ve fikirler bekliyorum.


Gelelim beremize. Burada gördüm ve Bismillah deyip başladım. İpim Ahmet Kaan'a geçen sene ördüğüm bir yelekten artan Bravo sempati ve 6 numara şiş kullandım. Açıklamasını da ekliyorum örmek isteyenler için. Verdiğim linktede tarifi var ama bende anlatayım. Güzel bir model oldu

71 ilmek atıyoruz(Böylece 7 yapraklı bir beremiz olacak)
6 diş haroşa örüyoruz
Sonra modeli kuruyoruz
1. Sıra: 4 ters, (1 düz, şişe 1 dola, 1 düz, şişe 1 dola, 1 düz, 7 ters) parantez arası sıra sonuna kadar tekrarlanacak. Sıra sonunda 4 ilmek kalıyor onlar da ters.
2. Sıra: hepsi ters (çift sıraların hepsi tersten örülecek)
3. Sıra: 4 ters, (2 düz, şişe 1 dola, 1 düz, şişe 1 dola, 2 düz, 7 ters) parantez arası sıra sonuna kadar tekrarlanacak. Sıra sonunda 4 ilmek kalıyor onlar da ters.
4. Sıra: hepsi ters.

Örgü bu şekilde kuruluyor. Sıra yükseldikçe anlaşılacağı gibi düz örgü sayısı artıyor. Toplam 8 delik oluşturdum. Bundan sonrada her sırada yaprakların her iki yanından keserek azaltıyoruz. en son ters örgüler ve her yapraktaki 1 düz örgü kalana kadar kesiyoruz. 3 diş haroşa örüldükten sonra ilmekler 3'er 3'er toplanıyor. Bir sonraki sırada yine 3'erli toplanıyor. Kalanlarda sonra 4'er 5'er toplanarak kesiliyor. Unutulmaması gereken nokta dönüş sıraları mutlaka hep ters örgü olması.
Bence hoş bir bere oldu. Takıldığınız nokta olursa sorun kızlar.

20 yorum:

  1. Bu kadar açıklayıcı anlatıma örmek lazım. 8 Martta hediye etkinliği güzel bir fikir. Katılmak isteyenler sana adlarını yazdırsınlar, sen kura çekerek eşleştir. sana çok mu yük yüklenmiş olur. Çalışıyorsunda. Bir düşün bakalım başka nasıl olabilir. Ben Katılırım sanırım, ama yetiştirme sorunum var, ama güzel bir düşünce, yapalım derim.

    YanıtlaSil
  2. Bere çok güzel olmuşEmeğine sağlı canım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. özdenciğim teşekkürler canım :)) bakalım şimdi 2 gün izinliyim o arada planlayıp bi yazı yayınlayayım sonra dediğin gibi yapalım.

    paşa kızı'm sağolasın :))

    YanıtlaSil
  4. ayy beren çok hoş canım ellerine sağlık girdin kanıma şimdi bendemi örsem çok hoş görünüyor
    etkinlik içinde en iyisini sen bilirsin canım ama yardımcı olabileceğim bir şey olursa seve seve yardımcı olurum

    YanıtlaSil
  5. Baharcığım okullar sekizinde açılıyor o zamana kadar elimden gelen yardımı yaparım. 10 marifette yayınlamayı unutma (unutmayacağını biliyorum ama işte mimimi okumuştun huyum kurusun)

    YanıtlaSil
  6. beren çok hoş olmuş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş canım, rengine de bayıldım ;))

    YanıtlaSil
  8. bere cok güzel olmuş aynı bereden bende örmüştüm blogumda var. hediyeleşme fikride cok güzel. bloglar arası cekiliş yapılabilir isteyen katılır.

    YanıtlaSil
  9. gerçekten çok güzel olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. gerçekten çok güzel olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Baharcim ne güzel bir bere olmu$ bu böyle...pofidik pofidik.:)
    Örneginide tam anla$ilir $ekilde anlatmi$sin,cok sag ol canim benim.:)
    Ellerine saglik..cok öptüm.

    YanıtlaSil
  12. bu bereden bende ördüm geçen gün şimdi boyunluğunu yapıyorum ellerine sağlık çok şık olmuş :)

    YanıtlaSil
  13. bu modelden bende bir zamanlar örmüştüm ama seninki daha güzel olmuş ellerine sağlık sen zaten örgü işinde süpersin ya

    YanıtlaSil
  14. Canım ellerine sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  15. ayyy şımartıyosunuz beni amaaaaaaaaa :))) çok sağolun kızlar yalnız örgü işini abarttım bu aralar galiba boynum tekrar şişti :(( çok teşekkürler hepinize sevgiler, saygılar, küçüklerimi gözlerinden, büyüklerimi ellerinden muck muck

    YanıtlaSil
  16. Sürekli artış kazanan bir ivmeyle bu berenin şıklık derecesini sonsuza ayarladım. Çok beğendim. Pembesinden ya da lilasından da örmelisin.
    Çok güzel anlatmışsın :)

    YanıtlaSil
  17. Bir arkadaşım bu modelle bebek battaniyesi örmüştü. ama örneğinin almamışım. sizin sitenizde bunu görünce çok mutlu oldum. çok güzel anlatmışsınız.görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  18. 8delik olunca yanlardan 1kez mi eksiltiyoruz??

    YanıtlaSil
  19. yaprakların her iki yanından eksiltiyoruz

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk