20 Temmuz 2010 Salı

3 Yıl Önce Başladığım Gömleği Bitirdim :))

Evet ya yanlış okumadınız :)) Makinamı ilk aldığım zamanlarda büyük bir hevesle Fatih çarşamba pazarından gidip bir kumaş almıştım.  Bir türlü dikip giymek kısmet olmadı. Geçen gün dolabı karıştırırken yarım bıraktığım bu işi buldum. Normalde başka birşey bu kadar sürünse çoktan atmıştım ama bunun kumaşını çok seviyordum.
İlk defa ilik açmaya da cesaret ettim. Çıt çıt çok pratik ama herşeye de olmuyor. Cesaretimi toplayı ilik açtım buna.
Efendim tabi bu kadar uzun sürmesinin sebeplerini şöyle sıralayayım :)) Binlerce swarowski işledim, tamamen el yapımı, altın ve gümüş iplikler kullanarak diktim, kumaşını Hint'ten getirttim :))))) Yalaaaaaaaaaannnnn :))))

Model 2007 Burda dergisi Nisan sayısından. Bu arada geçen yazımdaki yorumlardan birine cevap olarak Burda her ay yayımlanan bir dergi ama her sayısında çok güzel şeyler olmayabiliyor. Ben geçen seneki temmuz sayısına bu senenin de mayıs sayısına bayıldım. Benim dikebileceğim tarzda kıyafet çoktu her iki sayıda da. Şimdi yine mayıs sayısından Ahmet Kaan'a bir gömlek başladım.

19 yorum:

  1. kumaşıda ben dokudum falan deseydin 3 senenin hesabının bir kerede vermiş olurdun ;))
    ellerine sağlık canım.SLN

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım.. böyle işler bende de çok var :) ama bitince çok seviniyor insan..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Baharcım, kumaşın desenini çok sevdim. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  4. kumaş çok harika ,süper olmuş ,sıkılmadan saklayabilmişsin pravo valla ,ben olsam atardım kumaşı kalıbı :)sıkılıyorum hemencecik

    YanıtlaSil
  5. Süpersin Bahar,sen diktikçe bana heves geliyor.Arkadaşlar iyi penye diken ev tipi bir makine arıyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim ....

    YanıtlaSil
  6. beyazım kelebeğim , ağzımdan aldın valla hay çok yaşa sen :)) sağolasın :)

    çelebim, genelde bu tür işleri belirli periyotlarla toplayıp kayınvaldeme gönderirim o da kilim falan dokutur ama bu kumaşı çok sevdiğim için bir türlü göndermeye kıyamadım :))

    fadişim, sağolasın bende çok seviyorum ama bizim oğlan pijama kumaşına benzetti :))

    nur, sağolasın arkadaşım :)

    dikişdersi, fatihten aldım ya kumaşı atmaya kıyamadım ondan kaldı yıllardır :)) sağolasın :)

    hasmelyas, zaten birbirimizi gördükçe gaza geliyoruz değil mi :)) sağolasın canım. bendeki makina singer bir kere jarse dikmeyi denedim ama jarse iğnesi kullandığım 2. denememde daha başarılı oldum. eğer bir makinen varsa jarse iğnesiyle dik penyelerini daha başarılı olursun bence.

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglık baharcım.kumaşta çıtı pıtı çok spor bir gömlek olmuş..öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş canım, güle güle giy. hem üzülme, benim de 2 yıldır teğellenmiş bekleyen iki elbisem var. bu yaz da hamilelik dolayısıyla dikemiycem. seneye seni yakalarım kısmetse ;p

    YanıtlaSil
  9. Olsun canım ne demişler geç olsun güç olmasın. Kumaşıda modelide duruşuda çok güzel.İyiki bitirmişsin, çok yakışmış.Güle güle kullan

    YanıtlaSil
  10. Çok zarif olmuş. Bu tarz sana yakışmış. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. harika olmuş ellerine sağlık,kumaş benimde çok hoşuma gitti uzun sürsede değmiş bence tüm güzellikler seninle olsun
    not
    makinada ilik hiç açmadım ,bnede deneyeceğim

    YanıtlaSil
  12. baharcım çokk güzel olmuş gömleğin rengide harika tam yazlık cıvıl cıvıl ellerine,emeklerine sağlık iyi günlerde giymeni temenni ediyorum.ayrıca beni aydınlattığın için çokk sağol burda dergisiyle ilgili bende senin diktiğin tarzı seviyorum hemen hemen hepsini çokk beğendim.

    YanıtlaSil
  13. BAharcım ellerine sağlık deseni çok şirin.
    İlikte mesafeyi ayarladınmı sorun yok alışana kadar kurşun kalemle iki nokta koysan faydası olur. burdalar konusunda haklısın bende yıl içerisinde çıkan özel sayıları arattırıyoum bir arkadaşa, onlarda çok model oluyor. bende epeyce birikti ama çok eski yıllara ait. yinede ana kalıp olarak işime yarıyor:))
    sevgiler kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  14. lady green river, sağol arkadaşım :))

    antigone, canım benim bazı kumaşlar kısmetsiz demek :)) sağolasın :)

    atölye kedi, çok teşekkür ederim valla pek bi gururlandım kendimle :))

    nedret abla, çok teşekkür ederim sizin gibi zarif bir bayandan övgüler almak ne güzel :))

    onlar uyurken, bende ilk defa cesaret ettim ama iyi oldu sende dene bence, çok teşekkürler :))

    yurdagül, sağolasın canım benim :))

    örgüçantam, bende kurşun kalem kullanarak yaptım zaten yoksa göz kararı ayarlayamazdım. özel sayıları bende alıyorum ama bazı aylarda daha güzel şeyler oluyor dergilerde. sağolasın canım :))

    YanıtlaSil
  15. çok şık bir gömlek olmuş. Ellerine sağlık. Nette dolanırken geçen yılki burda temmuz sayısının çok güzel olduğunu okumuştum ben de. geçmiş sayıların bulunabileceği bir şey var mıdır. Bir fikrin var mı?

    YanıtlaSil
  16. saadetciğim sağolasın canım. bazı bayilerde birkaç aylık eski sayılar bulunuyor ama geçen seneki sayıyı bulabilir misin bilmiyorum. Burda'nın web sitesinde iletişim bölümüne bir mail atsana. ben bu seneki mayıs sayısını da tavsiye ederim çocuklara çok hoş şeyler var

    YanıtlaSil
  17. teşekkür ederim güzel dileklerin için arkadaşım.Gömleğinde çok şık en güzel günlerinde giyin.Yanlışlıkla yorumunu reddettim yanlış anlama lütfen..SEVGİLER

    YanıtlaSil
  18. Uzun süren işleri bitirmek daha keyifli oluyor. Savaş kazanmış kahraman gibi hissediyor insan kendini. Profesyonel bir iş olmuş. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk