2 Haziran 2012 Cumartesi

İlk Ceket Denemem... Şimdilik Son Dikiş Postu..

Uzun süren Burda dergileri araştırmaları sonucu detaylı anlatımını 06/2010 sayısında bulduğum ceketi diktim. İlk defa ceket diktiğim için hataları oldu ama fotoğraflarda biraz kapatmaya çalıştım :)) Son 4 postun fotoğraflarını arka arkaya aynı zamanda çektiğimiz ve bu da artık son pozlar olduğu için biraz suratsız çıkmışım :)
Tam olarak bilemiyorum ama bu tarz ceketlere channel ceket deniyor sanırım. Yanlışım varsa düzeltin :)
Bu da yakanın yakından görünüşü...

8 yorum:

  1. ooo cekete de el attın bravo sana Bahar'cım:)gayet hoş durmuş üstünde ,iyi günlerde kullan canım.ayrıca anne-kız elbisenize de hasta oldum,tam süper!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Filizciğim :)) Sende örgüde iyisin anne-kız yeleklerine başlasan iyi olur :)

      Sil
  2. oo, gayet başarılı, benm ilk diktiğim sarı ceketimi düşünürsek, sen dikiş hocası gibi dikmişsin, güle güle ggiy:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Burcucuğum; çok başarılı olmasa da idare eder :)

      Sil
  3. gayet başarılı :)

    www.modamla.com

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık.Dikiş dikebilmek çok güzel bir beceri,sizi kutluyorum...

    YanıtlaSil
  5. İlk yapılanlar el öğrencesidir. Onlarda hata yapmazsak, doğruyu nasıl yapacağımızı asla öğrenemeyiz. Deneye yanıla ve kendi kendine bir kaç şey öğrenmiş biri olarak, ufacık önerilerim olabilir belki:
    1- Şanel ceket yakasız, 0 yaka cekettir. Genellikle yaka ve ön açıklık kenarları harçla süslenir,ama süssüz de olur. Yani yaka yok:)
    2- Ceketin modeli güzelmiş. Ben nasıl atlamışım, şaşırdım.
    3- Gördüğüm kadarıyla dikerken ütüye fazla önem vermemişsin. Ütü, dikişin her aşamasında çok gerekli. Dikişler iyi açılsaydı, yaka kenarları daha temiz dururdu.
    4- Ben de bazan yapıyorum ve istisnasız her seferinde pişman oluyorum: Stratejik yerlerde kesinlikle bol teğel alınmalı. Etek ve pantolonda bel- basen bölgesini ininceye kadar, gömlek ceket gibi üst parçalarda neredeyse tamammen bol teğel şart.
    5- Tela çok önemli. Kumaş gibi iplik yönüne dikkat etmek lazım. Ayrıca tela biraz çektirdiğinden, kumaşı biraz büyükçe kesip telasını yapıştırdıktan sonra bol teğel almalı.
    6- Cekette ön beden tamamen telalanır genellikle. Arka kol yuvaları, arka yaka pervazı da. Hatta ben genellikle arka yaka pervazının altından sırtı da içine alacak şekilde telalıyorum. Kol ağızları ve arka etek ucu da baskı payları telalanırsa sonuç mükemmel oluyor. Ama eşit pay vermeye dikkat etmeli.
    7- Omuzlarda sıkıntı göze çarpıyor. Bolluk iyi ayarlanamamış gibi. Dikiş çizgisinin 2mm önüne ve 2mm arkasına 1 sıra ince teğel yapıp önce büzdürerek, sonra da kol ve bedende işaretli yerleri denk getirerek kol tarafından dikersek daha düzgün oluyor. Acele etmemek lazım.
    8- İlk ceket için (en azından) yakanın simetrisi oldukça başarılı. Yine de bir ütü problemi olduğu açık. Belki de çekim için aceleyle giydin. Doğru yoldasın diyorum, ellerine sağlık diyorum, güle güle giy diyorum.
    Lütfen yazdıklarımı kötü alma. Dikişe yeni başladığım zamanlarda öyle saçma şeyler yapıyordum ki, sen de Amerika'yı benim gibi yeniden keşfetmeye çalışma, hazır keşfedilmişi kullan ve üstüne bir şeyler kat istedim. Afyon'dan sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten hanım çok teşekkür ediyorum .. benimde yaptığım Amerika'yı yeniden keşfetmek gibi çünkü hiç kursa gitme şansım olmadı. Yapa boza öğrenmeye çalıştım. Şimdi bu güzel tavsiyeleri dikkate alacağım ve daha iyi işler çıkacak :)

      Sil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk