17 Haziran 2013 Pazartesi

Deniz Temalı Tunik (Vol 5) ve Ben Yine Terziye Gittim :)

Merhabalar :) Aslında bu ilk diktiğim parçalardandı. Tuniği şekil itibariyle sevsem de ya pamuklu kumaş bu modele kaba geldi ya da boyu biraz daha uzun olsa iyi olurdu. Aynı modeli daha ince bir kumaşla daha uzun kestim bakalım o nasıl olacak.
Kumaşın desenini de çok sevdim..
Düğmelerini kumaşın beyaz yerini kullanarak bastırdım. Model Burda dergisinden.
Bu arada hafta sonu kumaş dolabında köklü bir temizlik yaptım. İki çöp poşeti kışlık,polar ve deri kumaş ayırdım, nasıl olsa yazın dikmem diye. Bir çöp poşeti de ufak tefek kalmış kumaşları ayırdım onu da kayınvalideme göndereceğim o da kumaşları birbirine ekliyor örtüler falan dikiyor. Ayrıca çok beğenerek aldığım ama bir türlü fırsat bulup dikemediğim 8 parça kumaşı da meşhuuuuur terziye götürdüm. 3 pijama pantolon,2 body, 1 elbise ve 2 tunik dikti. toplam 13 TL ödedim :) Böylece kumaş dolabımda epey yer açıldı. Ayrıca işyerindeki yoğunluk azalırsa hala dolabımda duran ve vermeye kıyamadığım ama dikemediğim de fazla kumaşlarımdan bir çekiliş yapmak istiyorum. Hoş; önceki çekilişte biraz sinirlerim yıpranmıştı ama olsun bu sefer dikiş dikenlere yönelik olsun istiyorum, hayırlısı bakalım.
Bu arada gittiğimde hep terzinin ve kumaşçıların fotoğrafını çekeyim diyorum ama kalıyor. Merak eden var mı?

19 yorum:

  1. Bu temaya bayıldım. Uzun dikersen tayt giydirmeye gerek kalmaz. Kumaşçıların oraya gittim ama eve geldim felaket bir baş ağrısı. O yığınların arasından kumaş bulmak çok zor geldi bana ama inanılmaz ucuzdu.Bir sürü kumaş aldım ve yaklaşık 25 tl ödedim. aradığını bulabilirsen süper ama bir de çok kalabalıktı. Cupcakeli kumaştan görünce hemen aldım. Sen geldin aklıma. Geçen perşembe gitmiştim. Belki bir gün orada karşılaşırız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cuma günü oradaydım, gerçekten de her zamankinden daha kalabalıktı. 25 TL verdiysen epeyce almışsındır :) bir ara fotoğraflasana merak ettim. Bende ilk gittiğinde bir gün boyunca kaşındım, ikincisinde de aynısı oldu sonra vücut alıştı galiba :) Cupcake li kumaş en diplerdeydi, arkadaşımla yaklaşık 10 dakika uğraşıp çıkardık :) Şimdi bir müddet sonra tekrar gitmek isteyeceksin kesin :)

      Sil
    2. Evet yine gitmek istiyorum ama yalnız gitmiştim ben . Ne alacağımı bilemedim. Ben daha düzenlidir diye düşünmüştüm. Sonra da ne işime yarayacağını bilmeden aldım. :))) Eve gelince tüm kumaşları makinaya attım. :) Cupcake li en üstteydi. Ben alınca bir bayanda kızına aldı. Pijama pantolon dikecekmiş. Parçacının birine sordum ne zaman yeniler geliyor diye. 15 günde bir dedi. Bir de tüller çok güzeldi. Top olarak satılıyor sanırım. Ama ya özürlü falan çıkarsa diye geldi aklıma. Bir daha ki sefer karşılaşırız belki de. Gidişim de dönüşüm de çok komikti. Minibüsteki bayanlarla bol bol sohbet ettik ki hiç huyum değildir. :) Görüşmek üzere. :)

      Sil
  2. Coook guzel olmus ama bu :)
    Belki de bu gune kadar yaptiklarindan en guzeli desem tabii ki bana gore,ellerine saglik arkadasim.
    Ayrica cekilisim var katilmak istersen hemen suracikta:Bakimli Bir Cekilisim Var!!
    Operim sevgilerimi biraktim can.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgiciğim :) En kısa zamanda katılacağım inşallah çekilişe :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık Baharcığım, terziden gelenleri de merak ettim doğrusu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, fotoğraflayıp yayınlarım inşallah bir ara ;)

      Sil
  4. Ben çok beğendim böylede güzel bence. Yada küçük hanıma çok yakışmış. Uzun olursa elbise gibi olur oda fena olmaz. Güzel günlerde giysin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili Aycan. Bakalım uzunu nasıl olacak o zaman yayana bir fotoğraf koyup kıyaslarız olmazsa ne dersin :)

      Sil
  5. Yine cok guzel olmus elinize saglik bahar hanim;)

    YanıtlaSil
  6. Ya hep miniklere dikiyorsunuz.Ara sıra kendinize dikseniz de biz de farklı şeyler görsek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahçe perisi çok haklısın ama çocuklara dikilenler daha kuzursuz duruyor ya üstte o yüzden çocuklara daha çok dikiyorum. Kup yok yaka yok pens yok :)

      Sil
  7. çok ama çok şeker olmuş, bızdığa da pek yakışmış :) biraz daha uzunu daha kullanışlı olabilir ama. onu da bekliyorum canım, ellerine sağlık :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Semracığım inşallah dikip yayınlayacağım hemen

      Sil
  8. terzi olarak ben seni bilirim o yüzden kimseyi merak ettiğim falan yok :)

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk