20 Haziran 2013 Perşembe

Kes, Dik, Giy Tişört :)

 Uzun zamandır baktım bizim küçük hanıma çalışmışım hep sevgili Bahçe perisinin de bir önceki yazıdaki yorumuna dayanarak kendime bir tişört diktim. Giydiğim bir tişörtü yatırıp gazete kağıdına kalıp çıkarmıştım önceden. Aynı kalıp elime geçince ve ancak buna yetecek bir kumaş parçacığı da bulunca dikeyim dedim.Zaten dümdüz görüldüğü gibi, sadece ben pervaz olayında hep zorlanıyorum. Yaka oyuğuna göre pervaz kestim ve diktim. Eğer penye kumaş kullanırsanız pervaza gerek kalmayabilir, pervazsız yakayı çevirebilirsiniz. Benim kumaşım hafif kaygan ve esnek olmayan bir kumaştı. Buradaki parçacıları keşfetmeden önce geçen sene Balıkesir'den almıştım.

Aynı kalıbı kullanarak 3 sene önce de bu tişörtü dikmiştim. Arada kalıpları biriktiririm ama sonra bir temizlik anında hepsi çöpe gider. Bu iyi kalmış aralarda :)

26 yorum:

  1. Yeni tişörtün de önceki de çok güzel olmuş. Kumaşın rengi de, çiçekleri de çok güzel. Ben böyle tişörtleri uzun hırkanın içinde de çok seviyorum. Güle güle kullan. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Yeldacığım haklısın uzun lacivert bir hırkam var havalar serinlemeye başlayınca onunla dışarda giyebilirim

      Sil
  2. Renkler cok hos arkadasim ici aciliyor insanin,severek giy insallah.

    YanıtlaSil
  3. Valla bayiliyorum bu senin civil civil kumaslarina nerden buluyosun insanin ici aciliyo gorunce yine cok guzel eline saglik masallah;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğbacığım onlar beni buluyor belki de bir bakıyorum elime almışım, elime almışken gel seni eve götüreyim diyorum geliyor :)

      Sil
  4. Kalıp iyiymiş vallahi ikiside harika olmuş ve size çok yakışmış. Güzel günlerde giyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Aycan hanım çok amaçlı temel bir kalıp oldu elimde :)

      Sil
  5. çok şık olmuş canım. güle güle giy :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antigonem seni görmek ne güzel, çok teşekkürler :)

      Sil
  6. tişörtün kumaşı çok güzelmiş.güle güle giy.çok yakışmış.

    YanıtlaSil
  7. aradabi kendimizede dikince iyi oluyor değilmi. kumaşının renkleri çok güzel yakışmış arkadaşıma, pervaz olayını bende bir türlü sevemedim ama onsuzda güzel olmuyor..iyi günlerde giyin cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Mesudeciğim, evet şu pervaz da olmasa dikiş kolay gelecek bana ama olmadan olmuyor

      Sil
  8. Çok yakışmış güle güle eskit canım..desenine rengine de bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Marifetane eski dostları yeniden görmek güzel :)

      Sil
  9. Bence de iyi yapmışsınız.Bence mavi sizin renginiz ;çok da yakışmış.Maşallahımızıda diyelim.Bence uçuşan kumaşlardan elbise de dikin.Antep sıcaktır;oraları geyet iyi bilirim.Yine de güneydoğunun en güzel kenti diyebilirim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin verdiğiniz coşkuyla yaptım asıl ben teşekkür ederim :) Şu sıralar yeni kumaşlara yer açmak için epey dikiyorum, dikmediklerimi veriyorum, ama bu fikri de sevdim uygun kumaş elime geçince deneyeceğim

      Sil
  10. Çoook yakışır.Bu arada eskilerini saklayan tek kendimi bilirdim-oyuncak tavşan- yanıma yandaş bulunca sevindim:)Merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  11. bu arada amma çok bence demişim.Valla haklısın.Yalnız bu şundan kaynaklanıyor 2-3 işi aynı anda yapmaya çalışıyorum.Bir yandan blog için konu hazırlıyorum,diğer yandan faceime ya da gelen maillerime bakıyorum.bir de sizin gibi blog dostlarının yayınlarını okuyunca dağılıyorum.Şimdi farkettim.Affola..:S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağrifullah ne demek :) Bende kısa zamana çok iş sığdırmaya kalkınca bazen hepsi birbirine karışıyor :)

      Sil
  12. hazır desenli kumaş missss:)) ne diksen şık dururdu ama tişört çok güzel olmuş güle güle giy...

    YanıtlaSil
  13. çiçeklere de, renklere de bayıldım canım, güzel günlerde giy, ellerine sağlık :)

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. Hazır alınanlar daha iyi diye birşey yok. Gayet güzel olmuş işte, üstelik de bizlerin diktiklerinin çoğu zaman bir benzerinden bulmak zor olduğundan ayrıcalıklı;) ellerinize sağlık. Çok çok güzel bence, basit kalıp diye asla bakmam giyeceklere, basiti zoru diye birşey yok, giysi giysidir.. Çok tatlı durmuş:) Sevgiler.

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk