21 Mart 2014 Cuma

Takip Etme Butonunun Rengini Değiştirme

Hemen yazımın başında belirteyim. Dünkü yazımın devamıdır ve takip etme butonunun kodları tamamen Blog Deposu sitesine aittir. Bu hizmetinden ötürü kendilerine çok teşekkür ediyorum.
İzleyici takip butonunu eklemek isteyenler Blog Deposu'nun bu yazısından gerekli kodu alabilirler.
Bende siteme bu kodları ekledim ama sitemin genel temasına uygun olmadığı için kırmızı renk gözümü rahatsız etti. Sayfam pembe tonlarında olduğu için sanki bir reklam butonuymuş gibi durdu. Kısıtlı olan bilgimle rengini değiştirdim pembe yaptım. Nasıl yaptığımı anlatayım.
Öncelikle sitenin vermiş olduğu kod alın ve bir yere kopyaların. Onların yönlendirdiği gibi blog ıd si kısmına kendi blog ıd nizi yazın. Yazısında anlatmış zaten.
Kırmızı ok ile işaretlediğim yere ben "Bu Siteyi Takip Et" yazısını sildim ve"Baharın Elleri'ni Takip Et" yazdım.
Yeşil okla işaretlediğim "backround" yazan yer arka plan renginin belirlendiği yer
hemen altında iki adet # ile başlayan iki kod var. Bunlar renk kodları, kırmızı rengi değiştirmek istiyorsanız bunlarda oynama yapacağız. Ama istediğim renk kodunu nasıl bulacağım diyorsanız kumanda panelinize giriyorsunuz;
Kumanda Paneli---Şablon-- Özelleştir..Gelişmiş-- Arka Plan
sırasıyla tıklıyoruz. Yeşil daire içine aldıklarım seçtiğiniz rengin kodunu bulabileceğiniz yerler. Mesela benim arka planlarım beyaz olduğu için kodları o şekilde. Orada yeşil renk yada sarı renge tıklarsanız herbirinin ayrı kodu çıkıyor. Renk kodlarını oradan alıyoruz ve ilk resimde yeşil okla belirttiğim yerdeki kodları silip istediğimiz renk kodlarını yapıştırıyoruz. Ben düz pembe olsun diye aynı kodu iki defa arka arkaya yapıştırdım. Siz deneme yanılmayla iki farklı kodu yapıştırıp renk geçişi sağlayabilirsiniz.
Bu işlemden sonra kodunuz hazır. Yerleştirmek için
Kumanda Paneli--Yerleşim--Gadget Ekle--(AçılırPencere Çıkacak)-- HTML/JavaScript
Oraya da kodu yapıştırın ve kaydedin. Sayfadaki konumunu  kaydettikten sonra ayarlayabilirsiniz.
Epeyce anlattım ama çok basit aslında hadi deneyin bekliyorum :)

14 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim çok da basitmiş. ben etrafındaki kırmızı çerçeveyi de kaldırdım daha çok sevdim

    YanıtlaSil
  2. Baharcım gerçekten güzel bir detayı konu almışsın .Ben kendi bloğumu oluştururken baya zorlanmıştım.Sizin yazdığınız konu birçok kişinin işine yarayacaktır.Benim facebook sayfam var ve blogta facebook beğen butonu koymak istiyorum Bunun hakkında bilgin varmı varsa benimle paylaşırmısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kezbancım. Benim bir ara ekliydi sonra tema değişince silindi biraz araştırayım bakalım nasıl oluyor.

      Sil
  3. Çok iyi bir yazı olmuş :) Zira bununla ilgili bir çok mail alıyordum buraya yönlendirebilirim artık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. şu kodlara bulaşmaktan hep tırsmışımdır.
    son zamanlarda takibe alamıyorum hep daha sonra tekrar deneyiniz uyarısı alıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Syhn o zaman Değmesin Yağlı Boya'nın yazısını bir oku senin takip etmen açısından faydalı olur ama senin siteni takip etmeleri açısından bu butonu koyman daha iyi

      Sil
  5. Baharcım size birşey sormak istiyorum.Belki bilgin vardır.Benim bazı müşterilerim uzaktan bana sipariş veriyorlar ve ben reddetmek zorunda kalıyorum. PTT kargo hakkında bilgin varmı nasıl gönderilir ödemeler nasıl yapılır.Sizler bu konularda daha tecrübeli olduğunuzu düşünüyorum.Bana bu konuda yardımcı olabirmisin. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kezbancığım ben şöyle yapıyorum. Ücretini havale ile alıyorum ve buna kargo ücretini de eklettiriyorum. Mesela ürün ücreti+6,5 tl kargo ücreti gibi bunu belirtiyorum fiyat verirken. Çünkü ptt kargonun her şubesi alıcı ödemeli gönderim yapmıyor. KArgoyu verdikten sonra zaten sana bir kağıt veriyor ve üzerinde takip kodu yazıyor bunu da alıcıya yazıyorum takip edebilsin diye.
      bu arada 6,5 tl ücret küçük paketler için. paketin ağırlığı 2 kg yi geçerse biraz daha fiyat farkı oluyor. sanırım bunu da ptt nin sitesinden bakabilirsin. umarım yardımcı olmuştur. başka birşey sormak istersen buradayım :)

      Sil
    2. Baharcım gerçekten çok teşekkür ederim ilginden dolayı :Bazen nereden bilgi alacağımı bilemiyorum Böyle arkadaş çevrelerinde bilgi alışverişi yapmak çok iyi oluyor. Tekrar teşekkür ederim.

      Sil
  6. Merhaba Bahar Hanım:)
    Konuyla alakasız olacak ama bir mim bırakmak istiyorum size.
    Vaktiniz olur, yanıtlarsanız sevinirim, yanıtlamazsanız da canınız sağolsun:)
    Mim şu adreste: http://birdunyafikir.blogspot.com.tr/2014/03/bir-tasta-iki-kus-mantigindaki-mimler.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Beyza hanım en kısa zamanda yanıtlanacak inşallah

      Sil
  7. Teşekkür ederim kırmadığınız için:)

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk