16 Ekim 2014 Perşembe

Son Dönem Çantaları ve Tavsiye İsteği

Bu kadar çantayı ne yapıyorum diye merak edeniniz varsa hemen söyleyeyim 2 tanesi hariç hepsi hediye edildi. Evdeki 2 taneyi de Pınar dönüşümlü olarak kullanıyor :) Leylekli ve siyah beyaz kedili çanta da farklı kişilere hediye edildi. En alttaki yağmur damlalı çanta en son diktiğim şimdilik Pınar kullanıyor onu.
Artık yavaş yavaş giyim dikişlerine geri dönmek istiyorum galiba. 2 gün önce bir pantolon kesmiştim daha dikemedim ama onu bitirince arkasından bir tunik dikmeyi planlıyorum.
Bu aralar kafamı çok yorgun hissediyorum. Biraz kafa boşaltmaya ihtiyacım var sanırım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Taze bir başlangıç yeni şeyler için heyecan duymak istiyorum. Bu konuda tavsiyesi olanlara açığım.




18 yorum:

  1. eline sağlık ablacım kedili olana bittimmm :) dikiş dışında amigurumi örmeyi öğrenebilirsin çok zevkli örmesi :)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili güzel kardeşim el emeklerin diktiklerin hepsi çok güzel ama dediğin gibi bazen insan öyle bir noktaya geliyor ki tıkanıyor zevk almıyor ve haliyle yol alamaz oluyor..yön değiştirme yeni hobi bulma zamanı geldi demek oluyor bu bilirim..bende çok sık olur bu..benim de sorunum ancak seninki gibi..yeni bir hobi evet ama ne?..arkadaşaların yorumlarını ve tavsiylerini merakla bekleyeceğim ben de...sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  3. Hiç gidilmemiş bir yere kısa süreliğine de olsa kaçmak güzel bir rahatlama yöntemi.
    Yada daha önce isteyip de hiç denemediğiniz bir şeyi yapmak... Bu durum insana heyecan veriyor;)

    YanıtlaSil
  4. Evdeki sıkkınlık mı bilemedim ama evdeyse uzun bir sure kitap okuyup yemek yapabilirsin. Dikiş hiç dikmeden tabi :) blog açısından tıkandığını düşünüyorsan bir çekiliş düzenlersen hem yeni dikiş bloglarını-dikiş severleri keşfetmiş olursun hem de güzel bir yoğunluk olur hem senin hem de bloğun için. Çekiliş aynı zamanda sorumluluk da yüklüyor insana böylece mecburi ama keyifli bir bloğa dönüş olur. Bence böyle ;)
    Çantalar süper bu arada kumaşlardan bir ben bulamıyorum galiba :(

    YanıtlaSil
  5. Çantalar çok güzeller .Ellerin dert görmesin becerikli arkadaşım :)) 4 güzel yorum gelmiş.4 ünde de çok güzel tavsiyeler var :)) Bende evde plates falan yapabilirsin diyorum. Pınarla zor olurmu bilmem ama sabah yürüyüşlerine çıkabilirsin. değişik bir elişi olabilir.Örgü olabilir ,malum kış geliyor :)
    Kendi tavsiyelerimi bir kenara bırakarak yardım istiyorum senden canım. Evrime dikeceğim tişörtlerde yaka problemim oluyor hep. Omzu düğmeli yaka yapmak istiyorum.Ama hiç denemedim. Sen yapıyorsun sanırım. Görmüştüm çünkü daha önce. Bunun yapımını anlatabilirmisin acaba :)) Zahmet olmazsa tabi. Bak bu bile bir kafa dağıtma yöntemi olabilir :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım bir omuz dikişini açık bırak. Mesela sol taraf diyelim. sol arka omuza düğmelerin genişliğinden biraz daha büyük bir parça ekle onun üzerine düğmeleri dik. sol ön omuza da ilik açarsın. Yada konç kumaşı dediğimiz lastikli kumaşı kullan yaka için.yakayı geniş kesip yaka oyuğuna bir-2 parmak genişliğinde çift katlı dikersin. o zaman düğmeye gerek kalmaz

      Sil
    2. konç kumaşı dediğin ribana kumaş dimi . Aslında onunla güzel oluyor ama o da her renk kumaşta bulamıyorum maalesef. Daha küçük çocuklara dikiyorum bazen , ama yaka problem . Kız çocuğu olunca enseye düğmeyle birit oluyor ama oğlan çocuğuna o da olmuyor maalesef.Diktiğin kıyafetin kumaşı ne kadar esnek olursa olsun , penye dikişiyle de diksem overlokla dikilmiş kadar esnemiyor. Kesinlikle bunu öğrenmem lazım yani :))
      Omuzları eşit uzunlukta keseceğiz o zaman. Ben düğme ekleyeceğim omuzu biraz uzun mu kessem diye düşünüyordum ,ama gerek yok o zaman dimi. Akşama deneyeyim ben bunu :) İlik yapacağım tarafa azcık tela eklesemmi ki ?

      Sil
    3. ben bir beyaz birde siyah alıyorum her rengi bulamazsın zaten. Omuzlardan birini uzun da kesebilirsin ek yapmaya gerek kalmaz. İlik kısmına tela iyi olur yayılmaz bir süre sonra

      Sil
  6. bir süre dikiş makinasından ve diğer hobisel etkinliklerden uzak dur bence. bazen benim de böyle bunaldığım zamanlar oluyor. bana en iyi gelen evde tv karşısında tabletle miskinlik yapmak veya kitap okumak, çocuklar izin verdiği kadar tabii. birkaç gün sonra daha bir heyecanla koşarsın odana zaten ;))

    YanıtlaSil
  7. Baharcım öncelikle yine çantalarına bayıldım.Çok güzeller.Örgü örmeyi denedinmi.Örgü örerken ben çok rahatlıyorum Keçelerle uğraşmak ta çok iyi geliyor.Onların renk renk olarak bir şeyler ortaya çıkması çok güzel oluyor.Baharcım hobi meraklısı olarak sanırım sana bir fikir vermeyi başaramadım.Senden ricam bu tür işlerine fazla ara verme.Çünkü senden güzel fikirler ediniyorum.Neyse RABBİM yardımcın olsun :)

    YanıtlaSil
  8. çantalar harika olmuş ellerine emeğine sağlık canım.iyi günlerde kullanılsın.şu aralar seninle aynı durumdayım.ama bendeki biraz farklı ev iş çocuk ve üniversitedeki dersler arasında sıkıştım resmen.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. mrb..en sondaki çantaya bittim..benim çok yapmayı istediğim ama bi türlü yapamadığım bişey var:) size tavsiye edeyim bari..akrilik boyalarla evdeki kavanozları boyayın üzerine başka renkle puantiyeler yapın..kurdele dantelle süsleyin...hem mutfağınız da renklenmiş olur:)

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık Bahar'cım sahipleri sağlıkla kullansın .

    YanıtlaSil
  11. Çantalar harika,hele leylekli olanın kumaşına bayıldıııımm:) O kumaştan bi eteğim olsun nasıl isterdim:)

    YanıtlaSil
  12. Harikasınız,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Fotoğraf çekebilirsin. Antep çok renkli bir şehir. İster müze gez ister doğa çek. Hatta ben olsam, sokakları çekerim. Sevgilerimle.:)

    YanıtlaSil
  14. Çantalar çok güzel, ellerinize sağlık. Güle güle kullanılsınlar.

    YanıtlaSil
  15. Amei conhecer o seu blog lindo e inspirador...já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
    Siga-me e pegue o meu selinho!!!..
    Obrigada.

    Beijos Marie.

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk