28 Ocak 2011 Cuma

Makara Kutusu...

Makara deyince aklıma nedense hep Kıraç'ın da seslendirdiği "Makaram Sarı Bağlar" türküsü geliyor aklıma :) Ne zamandır aklımdaydı şöyle bir ayakkabı kutusunu kaplayıp makaralarımı doldurayım diye.  Geçen haydi yapayım dedim.
Önce kutuyu tamamen açtım ve kot kumaşla kaplamaya başladım. ama kutuyu açtığıma pişman oldum. Öyle zor oldu ki sürekli kat yerinden keserek yapışırmak. Ev zaten sıcak, silikon sıcak, bende koca göbeğimle böyle sıkıntılı bir işe girince ter içinde kaldım. Başladığıma pişman oldum ama bırakamadımda. Elime, halıya silikon mu dökülmedi, her tarafa kot kırpıntıları mı saçılmadı....
Alt kısma tamamlayınca kapak kısmını açmadan kaplamaya karar verdim ve elime ne geçiyorsa kutudan alıp süsledim. Çok hoş bişi çıkmadı ortaya, ayrıca kutuyu biraz küçük seçmişim, tam olarak makaralarımı da almadı. Son fotoğraflarda makaralarımın bir kısmı ve kutum beraber poz verdiler :)
Bu arada dikiş kutum artık yetmiyor ve kapağı kırılalı da çok oldu. Ama bir daha kutu işine girişeceğimi sanmıyorum. Çok güzel ahşap boyama yapan arkadaşlar var, gözüm takılmıyor değil hani :))
Ben şimdi Ahmet Kaan'ın okuluna kaçıyorum. Gidelim ilk karnemizi alalım bakalım :)

7 yorum:

  1. şekerim güzel olmuş! güle güle kullan ve boyama işlerine gözün falan da kaçmasın sakın! boya vernik bilmem ne kokularından uzak durman gerek benden daha iyi biliyorsundur sen :)

    o yüzden şimdilik izle sadece biz senin için yaparız ama benimde sınavlarım var mart'dan sonra el atarım bu işe! muck!! çok zorda kalırsan ben sana iki üç beş hobyy box plastik kutu alır yollarım :) olur biter :) muckkkkkkkkkkkkkk

    YanıtlaSil
  2. Çok uğraştırmış ama değmiş yani şekerim.Ellerine sağlık.Sevgilerimle SLN

    YanıtlaSil
  3. ne güzel kutu olmus. eline saglik.

    sevgilerimle eli

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Baharın elleri, gzel kızımız artık kendini hissettiriyor o yzden detay gerektirecek işler yapmayın aman. Çok yorulmuşsunuz ama sonuçta işlevsel olarak gerekli şık bir iş yapmışsınız ellerinize emeğinize sağlık sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. Baharcım çok güzel olmuş kutu kaplama...elelrine sağlık güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  6. güle güle kullanın. ben de ayakkabı kutularını kaplıyorum bazen küçük kumaşlar değerlenmiş oluyor, hem ben ayakkabı kutularını atmaya kıyamıyorum çok kaliteli oluyorlar. o kutuları ortalama 3TL ye alıyorlar ayakkabı üretenler. yazık ziyan olmasın:)

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk