10 Ocak 2013 Perşembe

Ahmet Kaan'ın Yeni Yıl Hediyeleri

 Eskiden biz çocukken yani :), yılbaşlarında sınıfta hediye çekilişi yapılırdı. Kim kime alacak bilmezdi, heyecanla beklerdik. Zaten hediye almak başlı başına sevindirici bir olayken kimden geleceğini bilmemek ayrı bir heyecan yaşatırdı.
Bizim oğlanın sınıfında da bu sene çekiliş yapmışlar. O büyük bir heyecanla bir erkek arkadaşına hediye almayı beklerken bir kız çıkınca başta biraz üzüldü ama önlük ve beslenme örtüsü dikme teklifime de gayet sıcak baktı. Sonuç olarak Emine için mutfakta annesine yardım etmesi için kendi boyunda ve adının olduğu bir önlük ve okulda beslenme saatinde kullanması için bir beslenme örtüsü dikildi.
 Pembe-beyaz çizgili kumaştan astarını çalıştım.

Askılarını kurdeleden yaptım. Çocukların kafaları bedene göre büyük oluyor. O yüzden sarkmasın siye boyun askısını düğme ile ayarlanabilir yaptım.
 Beslenme örtümüz. Fiyongu hep elimde dikiyordum çünkü eski makinem öyle üst üste kumaş dikmeye elverişli değildi. Çok şükür bu makinemle daha böyle sorunlar yaşamadım. (Şeytan kulağına kurşun). Fiyonkta makineyle sapsağlam şekilde dikildi.
Beslenme örtüsünün arkadan görünüşü..
Şimdi kendime bir peplum dikmeye başladım hayırlısıyla kısa sürede bitirirsem benden ballısı yok :)

22 yorum:

  1. baharcım eline sağlık senin bu önlüklere bayılıyorum kumaşin cinsi nedir acaba??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hasibeciğim.. Kumaşın cinsi Duck Bezi.

      Sil
  2. nekadar güzel olmuş ah oğlunun arkadaşı ben olaydım :))) Allahımm nazar değmesin ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkür ederim Gülihan gel benim arkadaşım ol o zaman :)

      Sil
  3. çok şirin olmuş eminecik iyi ve sağlıklı günlerde kullansın inşallah sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Mihrimah.. Ayrıca isminin çok güzel olduğunu söyleyen olmuş muydu :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık tekrardan Bahar Ablacığım,benim de arkadaşım olurmusun ? Noluuuurrr ?

    http://kukumakusununevi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. çok şirin olmuş güle güle giysin :)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş bu kumaşa bende bayılıyorum nereden alıyorsun acaba ? ayrıca peplumunuda çok merak ettim dikince üzerinde görmek isterim.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık gerçektenn güle güle giysin eminecik... Birdeee bende uzun zamandır size sormayı düşünüyordum kısmet bu önlüğü görmemeymiş:) Sipariş olarak dikiyormusunuz bende çeyizime sizin elinizden çıkmış bu güzel önlüklerden isterim de ??

    YanıtlaSil
  8. Acemi Tasarımcı; çok teşekkür ederim :)

    Mesude; duck bezini kumaş satan heryerde bulmak mümkün. Tabi daha çok çeşit için daha çok kumaşçı gezmek lazım. Peplumu bende merak ediyorum yakışacak mı diye..

    Jeliboncuk; çok teşekkür ederim. Evet sipariş alıyorum, sadece memleketime gideceğim için ay sonuna kadar sipariş alamıyorum. Yoksa her zaman zevkle ve severek sipariş alıyor ve dikiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam ozaman müsait olduğunuzda haberleşelim olurmu ben böyle cıvıl cıvıl önlüklerin hatrına ne yemekler yaparım kimbilir :D

      Sil
  9. Benim cocuklugumda da vardi bu cekilisler..Zaten hemen hemen ayni dönemdeniz..
    Ayy simdi Emine de annesi de ne kadar cok sevinecektir Baharcim,ellerine saglik cook güzel olmus. Dilerim senin kuzuna da ayni sekilde sevgiyle yapilmis/alinmis onu mutlu eden bir hediye gelir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu tarz olayları bilen, yılbaşlarında kartpostal atan, sokakta seksek oynayan son nesillerdeniz sanırım. Çocuklarımız bizlere göre daha şanssız. Her türlü imkanımız var ama güvenle sokağa salamıyoruz. Neyse konu nereye gitti yahu :)
      Çok teşekkür ederim, inşallah beğenmişlerdir, yılbaşında hediye ettik çünkü ben yazısını yayınlamakta geç kaldım biraz. Bziimkine de oyuncak arabalar geldi. Küçük abisinden daha fazla oynadı :)

      Sil
  10. Vay ne hoş olmuş. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık çok güzel olmuşlar,bu arada antepte olmanada ayrıca sevindim yakınmışız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ratatoule çok teşekkürler :) Ayrıca uzun zamandan beri tanışıyoruz blogdan taaaaa senin nişanlı olduğun zamanlardan beri :)

      Sil
  12. yok onu demiyorum baharcım,seni ve diktiklerini unutmak ne mümkün,hatta mutfağında raflardan bile almıştım seni unutmam da antepde olduğunu inan yeni fark ettim bende urfadayım ya ondan dedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heee tamam ufak bi yanlış anlaşılma oldu :)

      Sil
  13. bayıldım cokk güzel dikmişsin güle güle kulansın emine hanım:)) maşllh sanada...

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk