6 Ocak 2014 Pazartesi

Evdeki Pijamadan Nasıl Kalıp Çıkarılır - Fotoğraflı Detaylı Anlatım

 O kadar dikiş dikiyorum bari vatana millete bir faydam dokunsun, bilmeyenlere bir yol olsun diye evdeki üzerimize olan bir pijamadan kalıp çıkarmayı anlatayım dedim. Öncelikle pijamamız yeni yıkanmış yada yıkandıktan sonra giyilmemiş olmalı ki giyince oluşan esnemeler bizi yanıltmasın. Gerekli olanlar mulaj kağıdı kalem ve tabii ki pijama altı.
 Öncelikle pijamamızı kumaşın düz yüzleri birbirine bakacak şekilde bacaklarını iç içe sokuyoruz. Böylece ön ve arkadaki farklı kesim oyuntuları meydana çıkıyor.
 Mulaj kağıdını ikiye katlıyoruz. Parmağımla gösterdiğim yer tam kat yeri. Bu arada parmağım kumaştan oldukça yukarıda olduğu için pijama minyatür gibi çıkmış ama değil Ahmet'in pijaması, kalıbını ottobre dergisinden çıkarmıştım.
 Arka parçanın oyuntusu belli oluyor. Kalemle çiziyoruz.
 Çizilmiş hali
 Şimdi kağıdı ters çeviriyoruz bu sefer ön oyuntuyu çizecek şekilde yerleştiriyoruz pijamayı. Bu arada arka ve ön bel yüksekliği arasındaki hafif yükseklik farkını görebilirsiniz
 İşte kalıbınız hazır..
 Makas marifetiyle kalıbı kağıttan ayırıyoruz
İkiye katladığımız kumaşın üzerine yerleştirip kesiyoruz. O minik ayaklar ya da eller çıkmasa olmaz tabi :)
Umarım faydası olmuştur takıldığınız yerler olursa sorun tekrar.

29 yorum:

  1. Çok teşekkürler Bahar Hanım, evde çok beğendiğim bir kalıpta pijamam var, nasıl etsem de benzer bir kalıpta bir tane daha edinsem diyordum. :) Süper oldu.

    YanıtlaSil
  2. Bir de kalıp çıkarırken dolaşmasalar..gezmeseler odada şu minik ayaklar aah ne çabuk biter :)
    Yüreğine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocukken gözleri alışsın da büyüyünce elleri yatkın olsun arkadaşım ne yapalım işlerimiz de 2 gün geç bitsin :) ziyaretine çok sevindim teşekkürler :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. :) canım açıkçası çok düşündüm bu tarz post yazmak için çünkü eğitim almadan zaman içerisinde görerek ya da kendi kurguladığım sistemde çıkarttığım yöntemler. Ama birilerine faydası olacaksa öğretmende oluruz :)

      Sil
  4. Elinize sağlık, gerçekten çok faydalı oldu..oğluma pijama dikerken burda'dan çıkarttığım kalıpları olmamıştı.. üstüne olan bir pijamasından yaparım..daha bugün tek alta 20tl verdim.. sadece 2-3 ay giyebiliyorlar.. teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili L@L çocuğunuz küçük sanırım bol bol dikin giydirin pratik yapın, yumuşak kumaşlar kullanın dikişi kolay hatası zor farkedilir olur. Sevgiler :)

      Sil
  5. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek Aycancığım güle güle kullanın :)

      Sil
  6. Çok güzel anlatmışsınız teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. çok anlaşılır bir anlatım olmuş canım, eline sağlık :))

    YanıtlaSil
  8. Maşallah çok güzel anlatmışsın baharcım.bundan sonra yapamayan olamaz. Eline sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah birilerinin işine yarar Fatmacım. Sevgiler benden :)

      Sil
  9. merhaba bahar hanım çok güzel bir çalışma olmuş ben bir şey sormak istiyorum iki parçayı birleştirme sırası nasıl olucak ben 2 ön 2 arka olmak üzere kesip birleştiriyorum da yardımcı olursanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gamze hanım; öncelikle sağ ya da sol bacağın ön ve arka parçalarının yan dikişlerini sonra iç bacak dikişlerini çekin. böylece elinizde birleştirilmemiş iki bacak parçası olacak. Bunları 2. fotoğraftaki gibi yüzü yüzüne bakacak şekilde iç içe geçiriyorsunuz ve bir seferde ara dikişi tamamlıyorsunuz. Tam ağ kısmında sağlam olsun diye bir iki kat dikerseniz çabuk sökülme olmaz. Sonra bel ve paça dikişlerini yaparsınız

      Sil
  10. Çok güzel bir anlatım hazırlamışsın canım ellerine sağlık bende zaman zaman bu şekilde kesiyorum.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Çok net ve faydalı bir bilgi olmuş Bahar, teşekkürler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sadetciğim faydalı olursa mutlu olurum

      Sil
  12. Bahar hanım çok güzel anlatmışsınız bu postu https://plus.google.com/u/0/109006168225825219867?tab=jX#communities/116920207964117006861 (Detaylı dikiş teknikleri) toplulukta da paylaşmak istermisiniz. Arayanlar kolayca ulaşabilsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hande hanım hemen paylaştım

      Sil
  13. Bahar'cım bloğumu ziyaret edip eklemişsin eskisi kadar bloğa vakit ayıramıyorum ama bu gün biraz gezinme fırsatım oldu teşekkür ederim iadeyi ziyarete geldim .Bu arada ellerin dert görmesin biraz bakındım becerikli ve yaratıcı bir hanımsın maşallah. sevgilerimi iletiyorum.

    YanıtlaSil
  14. Bahar hanim biz pijama icin kalin ve yumsak bisey ariyoruz.kıslik yani.bu kumasin adi ne oluyo acaba.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba bahar hanim elinize sağlık çok güzel bir anlatım olmuş izniniz olurs istegramda bu resim ve yazılarınizi paylaşmak isterim baska insanlara da faydali olsunlar diye

    YanıtlaSil
  16. allah razı olsun eve gidip deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  17. belde bi terslik yok mu? Siz lastik geçirilmiş, büzülmüş kadar kesiyorsunuz, halbuki lastiğin büzülme payı da olmalı değil mi?

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk