20 Mart 2013 Çarşamba

Transformers Aplikeli Sweat..

Diğer dikiş makinemde bir türlü penye dikmeyi başaramadığım için penyelerden gözüm korkmuştu. Geçen kumaşçıda sarı penyeyi görünce Ya Allah Bismillah diyerek bir cesaretle aldım. Yaka ve kol manşetleri için de elastiki bir penye aldım.
Modelin kalıbı Ottobre dergisinden. Dergiyi nereden buldun diyecek olursanız şuradan indirdim. Yalnız tek bir pafta için 16 adet A4 sayfayı birleştirmek açıkçası zor oldu. Hemde bazı sayfalar diğerleriyle orantısızdı. Ama benim sabrım yeter diyorsanız Ottobre dergisi mükemmel bir dergi ve Burda Dergisinden daha iyi olduğunu düşünüyorum kalıp anlamında. Benim kalıp için bu kadar çırpındığımı gören Zerrin "Bir swetşörtünden kalıp çıkarsaydın ya" dedi ama ne bileyim kalıp çıkarıp kesmek alışkanlık olmuş herhalde :)

Bu swetşörtü giydikten sonra uçmak, kaçmak, tırmanmak kaçınılmaz oluyor.
Aplikeyi kullanmak isteyen olursa diye işte kalıbı. Ben keçeden kestim diktim ama eğer çift taraflı tela varsa kumaş aplike daha iyi olur kanaatindeyim.




16 yorum:

  1. harika olmuş canım, ellerine sağlık. kaan da kocaman delikanlı olmuş bu arada :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antigone'm sağol canım. Doğan büyüyor işte :) Bende daha dün gibi hatırlıyorum buluşmamızda Yaman'a yeni hamileydin :)

      Sil
  2. bahar ablacıgım cok hos olmus gercekten bende uzun bır sure penyeye el surmek ıstemıyorum nıye dıkerken agzı yuzu kayıyor bu kumasın cok mu sunduruyorum acaba senın obur makıne nıye dıkmıyordu kı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim diğer makinem biraz sorunluydu ona bahane buluyorum hep. Bu biraz tok bir penye çok incecik değil, birde penye iğnesi kullandım onunda çok faydası oluyor.

      Sil
  3. ellerine sağlık Baharcım hazır gibi olmuş.
    düz makinelerde penye dikimi daha rahat olur(karakafalar da dahil) benm makinem dikmiyor . çok muntazam olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim bende çok beğendim bu sefer dikişi içime sindi. Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. BAharım, süper valla. Harikasın. Bayıldım. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. bende cıft ıgne kullandım gecen dıkerken ama bayagı dalgalanma oluyo bahar ablacım sundurmemeye calısıyorum ama sunuyo ıster ıstemez :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dar aralıklı zigzak dikiş dene birde . Dikerken hafif dalgalandı ama ütüyle düzeldi benimki

      Sil
  6. ELİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ,KALIPTAN DAHA DÜZGÜN OLUYOR BENCEDE.BENDE BLOĞUMA BEKLERİM.SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim kendinemoda :) Ziyarete geleceğim

      Sil
  7. hazır gibi duruyor.ellerine sağlık.ottobre bendede var.çıktıda aldım da birleştirince oranları bozuk çıkacakmış gibi geliyor sanki.A4 çıktı aldın değil mi herbirini?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Zeyzey. Evet bir pafta için 16 adet A4 birleştirdim. biraz orantısızlık var ama kalıbı mulaja aktarırken düzeltirsin.

      Sil
  8. bahar dedigin bu tsort mu .harika olmuş yaaa.güle güle giysin ogluşun .gözün korkmasın penye dikmek daha keyifli .hatası potlugu olmuyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooooooooooook teşekkür ederim Çiğdemciğim. Senden duymak ne güzel :) Evet artık penyelere kayıyor gözüm kumaşçıda

      Sil

Küçük bir yorum, Büyük bir mutluluk